Noua Carte a UMFCD, tema unei întâlniri de lucru cu managerii spitalelor administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB

0
239
foto: UMFCD
Elaborarea noii Carte a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (varianta a VII-a), inclusiv revizuirea misiunii principalei instituții de învățământ superior medical din România, a constituit tema unei întâlniri de lucru găzduite astăzi de amfiteatrul de la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).
La eveniment a fost prezent – alături de directorul general al instituției, Oana Sivache, și de managerii spitalelor administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB – rectorul UMFCD, prof. dr. Viorel Jinga, care a susținut o prezentare privind proiectul de Cartă Universitară elaborat în baza prevederilor Legii Învățământului Superior nr. 199/2023.
„UMF „Carol Davila” are baze clinice în toate cele 19 unități sanitare aflate în administrarea ASSMB, iar managerii acestora au fost invitați să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea misiunii universității în raport cu noile evoluții ale sistemului de învățământ superior în domeniul medical, cu provocările de sănătate globală și cu transformările din sistemul de sănătate” – transmit reprezentanții ASSMB.
UMFCD își asumă misiunea de universitate de educație și cercetare avansată, care să genereze și să transferer cunoaștere în societate, să conttribuie la îmbunătățirea sănătății și bunăstării oamenilor, la asigurarea echității în sănătate și la dezvoltarea durabilă, pe baza unor activități de predare, învățare și evaluare, prin susținerea activității de cercetare științifică și inovare, cu impact în dezvoltarea cunoașterii și dezvoltarea economică și tehnologică la nivel național și internațional și prin îndeplinirea de criterii și indicatori internaționali, cu relevanță academică națională/internațională.
Carta Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București are la bază Magna Charta Universitatum, o declarație de afirmare a principiilor fundamentale pe care se bazează misiunea universităților, semnată în 1988 cu ocazia aniversării a 900 de ani de înființarea Universității din Bologna.
Articolul precedentCrucea Roșie: Demonstrații de prim-ajutor în Piața Romană din București
Articolul următorSCJU Ploiești a recepționat noua Unitate de Primiri Urgențe: Care sunt condițiile de care vor beneficia pacienții prahoveni