Scandalul continua la Spitalul din Slatina. Medicii sanctionati acuza MS!

0
191

Cadrele medicale demise de la Spitalul Judetean Slatina considera abuzive masurile luate de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac, cu privire la cazul barbatului decedat. Sindicatul medicilor din spitalul sustine intr-un comunicat ca deciziile luate de comisia Ministerului Sanatatii sunt „abuzive si ilegale”, iar ancheta a fost „superficiala” si supusa presiunii mass-media.

Masurile luate de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii au fost criticate, de asemenea, si de catre Camera Federativa a Medicilor dar si de catre oficialii de la Colegiul Medicilor.

Dupa efectuarea audierilor, ministrul Bazac a decis eliberarea din functie a directorului executiv al DSP Olt, a managerului Spitalului Judetean de Urgenta Olt, a directorului medical al spitalului, a medicilor de garda si a asistentei sefe de tura. De asemenea, ministrul a hotarat sanctionarea disciplinara a medicului de garda, din Sectia de boli cronice si a asistentelor din Unitate de Primiri Urgente, cu reducerea salariului cu 10% pe timp de 3 luni.

in tot acest timp, acuzatiile catre medicii din spital nu inceteaza sa curga. Cadrelele medicale se invinovatesc reciproc de diverse lucruri. Şeful Sectiei de Cardiologie este acuzat de catre colegi ca obisnuieste sa vina inarmat la spital si ca isi injura subalternii. Un alt doctor, Renica Diaconescu, este invinut de ceilalti medici ca isi tine soacra internata in spital in mod abuziv, de cinci ani. in spital s-a declansat o ancheta cu privire la acest caz.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentSanctiuni drastice la Spitalul Judetean Slatina!
Articolul următorTraian Basescu: Am simtit pe pielea mea neregulile sistemului sanitar!