Linie Verde pentru sesizarea problemelor din Sanatate!

0
251

Ministerul Sanatatii a infiintat impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale o linie telefonica publica pentru sesizarea deficientelor din domeniul sanitar. Atat pacientii cat si cadrele medicale pot sesiza problemele din Sanatate apeland gratuit numarul 0800800885.

a€œAm infiintat aceasta linie telefonica pentru a da glas durerilor mute din sistemul de sanatate. Astfel, vocea pacientilor si a medicilor deopotriva se va auzi la Ministerul Sanatatii”, a declarat Ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Acesta a continuat spunand ca nu va accepta ca acest instrument de comunicare sa fie transformat a€œintr-o ureche pentru delatiuni si acuze”. a€œLinia telefonica exista pentru a semnala cazuri reale si consistente , care sa contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sanatate”, a explicat Ministrul Bazac.

Apelurile vor fi preluate de catre o echipa operativa care va inregistra apelurile si va selecta problemele, comunicandu-le ulterior directiilor specializate din cadrul ministerului. Linia telefonica va functiona zilnic, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 18.00.

Repezentantii MS avertizeaza ca nu se va da curs apelurilor anonime si ii asigura pe cei care vor apela numarul ca identitatea lor va fi protejata in cazul unor eventuale investigatii.

Articolul precedentSanctiuni drastice la Spitalul Judetean Slatina!
Articolul următorTraian Basescu: Am simtit pe pielea mea neregulile sistemului sanitar!