Sanctiuni drastice la Spitalul Judetean Slatina!

0
214

Conducerea Spitalului Judetean Slatina a fost demisa dupa ce un barbat in varsta de 61 de ani, a decedat din cauza refuzului medicilor de a-l consulta. Bolnavul a murit dupa ce a fost plimbat timp de patru ore de la o sectie la alta, fara ca vreun doctor sa ii acorde primul ajutor. Cazul a ajuns in atentia Ministerului Sanatatii care, in urma unei anchete, a aplicat sanctiuni drastice vinovatilor.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac a audiat noaptea trecuta zeci de cadre medicale, iar dimineata a prezentat presei concluziile. Bazac a decis eliberarea din functie a directorului executiv al DSP Olt, a managerului Spitalului Judetean de Urgenta Olt, a directorului medical al spitalului, a medicilor de garda si a asistentei sefe de tura.

in prima faza, comisia de ancheta a hotarat sanctionarea cu 10% din salariu, pentru trei luni, a medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgente, a anuntat Ion Bratoi, directorul Spitalului Judetean Slatina. Alti doi medici urmau sa primeasca avertismente. Ministrul Ion Bazac, insa, a hotarat demararea unor alte cercetari, alaturi de membrii comisiei de ancheta de la Ministerul Sanatatii. Acesta s-a aratat nemultumit de sanctiunile propuse, declarand ca viata unui unui om nu valoreaza, in niciun caz, 10% din salariul unui medic.

„in mod cert, saptamana viitoare o echipa de la Ministerul Sanatatii va veni aici si va analiza toata activitatea spitalului. Atitudinea acestui medic nu are legatura cu spaga din spitale. A fost pur si simplu o indolenta si o atitudine extrem de negativa fata de viata unui om. Nu voi mai accepta in spitale medici care sa trateze in anul 2009 pacienti asa cum au fost tratati acesti pacienti. in calitate de medic si de ministru regret cele intamplate”, a precizat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentIon Bazac: Medicamentele nu se vor scumpi
Articolul următorLinie Verde pentru sesizarea problemelor din Sanatate!