Sapte spitale din Romania, decorate astazi de Presedintele Klaus Iohannis

0
39

Presedintele Klaus Iohannis a decorat astazi mai multe unitati sanitare din tara noastra, in semn de apreciere a intregii activitati de asistenta medicala, precum si pentru rezultatele obtinute in perfectionarea actului medical. Reprezentantii spitalelor au primit distinctiile in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Administratia Prezidentiala si care a fost organizata in contextul Zilei Mondiale a Sanatatii, marcate in fiecare an in data de 7 aprilie.

Astfel, Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Comandor a fost acordat Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si Spitalului Clinic nr. 1 Cai Ferate Witting Bucuresti.

Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Ofiter a fost oferit Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” Bucuresti si Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Ad in title

Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Cavaler a fost acordat Spitalului Militar de Urgenta „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Bucuresti, Centrului National Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robanescu” Bucuresti si Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

„Pentru noi, romanii, 2018 este un moment de mare sarbatoare, prin care celebram trecutul si vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arata Romania peste 100 de ani. Tocmai de aceea, Centenarul Marii Uniri reprezinta cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul Meritul Sanitar spitalelor care implinesc un numar semnificativ de ani, ani in care s-au remarcat prin rezultatele obtinute prin perfectionarea actului medical. Ma bucur ca aceasta recunoastere are loc pe durata in care marcam si Ziua Mondiala a Sanatatii. Cand dezvoltam trecutul ne gandim la medici de exceptie, care au facut cunoscut numele tarii noastre peste hotare, la promotori ai unor specialitati medicale precum urologia sau chirurgia plastica si reconstructiva la spitale care le poarta numele in semn de profunda consideratie si recunoastere a meritelor lor. Ne referim totodata la spitale care, in pofida greutatilor cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania, au reusit de-a lungul deceniilor de existenta si reusesc si in continuare, prin devotamentul si efortul cadrelor medicale si echipelor de management, sa ofere servicii de calitate tuturor romanilor. Cand vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici carora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor si reputatia spitalelor in care s-au format, dar si despre proiectele si obiectivele pe care ni le-am asumat in plan extern. Viitorul inseamna acces universal la actul medical si un nou concept bazat pe preventie, medicina personalizata, inovare si sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective este nevoie concret de masuri concrete, pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar romanesc. in acelasi timp, modelele de bune practici trebuie recunoscute si valorificate. Cu medici de exceptie, echipe de medici animate de determinare si abnegatie vom avea spitale in care sa pasim cu incredere. Sunteti exemple de profesionalism, responsabilitate, daruire si efort continuu in slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grija de sanatatea noastra, a tuturor. Am certitudinea ca veti contribui la acea schimbare a sistemului medical romanesc, pe care ne-o dorim cu totii.”, a declarat presedintele Klaus Iohannis in cadrul ceremoniei.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”
Articolul următorTransplant pulmonar efectuat la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucuresti