Ministrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”

0
158

in urma aplicarii legi salarizarii, incepand cu data de 1 martie 2018, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022, iar veniturile acestora s-au marit considerabil, anunta ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-un comunicat de presa.

O parte a personalului din sistemul sanitar pentru care salariile vor creste gradual pana la nivelul anului 2022, a inregistrat scaderi de salarii in urma aplicarii legii salarizarii, care prevede ca sporurile acordate nu pot depasi 30% din bugetul de salarii la ordonatorul principal de credite si nivelul de maxim 85% pentru fiecare angajat din sistem, se mai arata in document.

Potrivit comunicatului, ministerul Sanatatii a emis o circulara catre directiile de sanatate publica, prin care acestea au fost mandatate sa transmita tuturor unitatilor sanitare din tara ca pot sa acorde stimulente din venituri proprii, conform prevederilor legale, pentru personalul al carui venit calculat pentru luna martie 2018 se situeaza sub venitul lunii februarie al acestui an.

„Este o solutie de moment, astfel incat, respectand legea in vigoare, luna aceasta sa nu existe personal in sistemul sanitar care sa aiba venituri diminuate fata de luna trecuta”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

O solutie pe termen lung pentru echilibrarea veniturilor din sistemul de sanatate si eliminarea situatiilor in care veniturile anumitor categorii de personal se situeaza sub nivelul celor din luna februarie 2018 va fi identificata dupa obtinerea unei situatii exacte a salariilor acordate pentru luna martie in toate unitatile sanitare, se mai adauga in comunicatul de presa.

Articolul precedentOMS: Alaptatul pana la doi ani ar putea salva viata a peste 820 de mii de copii sub cinci ani, in fiecare an
Articolul următorSapte spitale din Romania, decorate astazi de Presedintele Klaus Iohannis