in timp ce unele femei isi doresc sa aiba sanii mai mari, multe dintre ele vor ca nurii daruiti de natura sa fie mai mici. Pentru fiecare dintre cele doua deziderate, chirugia estetica vine cu solutii, dar de aceasta data vom vorbi despre reductia mamara, o operatie estetica prin care sanii mari si lasati sunt micsorati si ridicati.

De obicei, femeile care apeleaza la reductia mamara au dimensiunile sanilor peste cele normale. Chiar daca la inceput sanii sunt doar mari si nu cauzeaza incoveniente, in timp ei devin „lasati” sau ptozati. in plus, greutatea prea mare a sanilor duce la pierderea elasticitatii pielii si la dureri de spate, influentand negativ coloana vertebrala.

Pe langa analizele medicale recomandate uzual, inainte de interventia propriu-zisa este nevoie de realizarea unei ecografii sau mamografii care sa permita vizualizarea tesutului glandular si sa detecteze eventuale probleme de natura chistica in vederea adoptarii unui plan terapeutic corespunzator.

in esenta, reductia mamara implica efectuarea unor incizii prin care este inlaturat surplusul de tesut glandular din sani. Dupa redimensionare, areola mamara este repozitionata, iar sanii sunt ridicati intr-o pozitie normala pe torace. Efectuata sub anestezie generala, interventia chirugicala dureaza aproximativ 3- 4 ore, in functie de dimensiunea sanilor si de complexitatea operatiei. Desi sunt mai mari decat in cazul implanturilor mamare, cicatricile rezultate devin aproape imperceptibile in aproximativ 6 luni de la operatie, daca sunt respectate toate indicatiile medicului estetician.

Munca de birou, cea care nu presupune o activitate fizica solicitanta, poate fi reluata dupa aproximativ doua saptamani dupa interventie. Pe de alta parte, recuperarea totala (capacitatea de a relua orice activitate indiferent de efortul fizic depus) poate dura pana la trei luni, in functie de dimensiunea sanilor si de starea generala a pacientei. Cu toate acestea, medicul va fi cel care va stabili perioada de recuperare, analizand intregul context medical.

Daca esti interesat de o astfel de interventie, Clinica Dr.Nitescu iti sta la dispozitie. Dr. Cristian Nitescu, „esteticianul vedetelor” este medic primar in chirurgie plastica si reparatorie, doctor in stiinte medicale si unul dintre cei mai reputati chirurgi plasticieni din Romania. Cu o experienta de peste 20 de ani, dr. Cristian Nitescu pune la dispozitia clientilor sai competenta si indemanarea operatorie, dar si atentia, intelegerea si dragostea pentru estetic. Chirurgia estetica este stiinta si arta in acelasi timp, iar rolul dr. Cristian Nitescu este acela de a-ti remodela corpul si de a-ti reda increderea in tine. Ii poti adresa intrebari dr. Cristian Nitescu pe www.drNitescu.ro.