Sanatate pentru sate: Ministerul Sanatatii si Patriarhia Romana, protocol de cooperare pentru facilitarea accesului la asistenta

0
20

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel au semnat un Protocol de cooperare intre cele doua institutii pe care le conduc in cadrul programului „Sanatate pentru sate”, se anunta intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Demersul vizeaza organizarea de actiuni medicale umanitare destinate persoanelor defavorizate din zonele rurale si localitatile izolate, in vederea imbunatatirii accesului la asistenta medicala.

„Aceste activitati se vor desfasura pe baza de voluntariat si vor urmari cresterea gradului de constientizare si implicare in actiuni de prevenire si combatere a practicilor care dauneaza sanatatii”, se precizeaza in comunicat.

Ad in title

Programul „Sanatate pentru sate” se va derula intr-o prima faza, ca un proiect pilot de cateva luni, in judetul Prahova, judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti. in functie de rezultatele obtinute, programul va fi extins apoi si in restul tarii, conform aceleiasi surse.

Ministerul Sanatatii va asigura toate resursele umane, financiare si logistice necesare executarii proiectului prin intermediul grupului de medici voluntari, fara sa afecteze bugetul institutiei.

Articolul precedentEsti insarcinata? Vezi ce analize medicale trebuie sa-ti faci in perioada sarcinii!
Articolul următorWorkshop cu jurnalisti si medici despre comunicare in cadrul programelor de imunizare si sanatate publica