Noua Unitate de Primiri Urgente de la Spitalul Gr. Alexandrescu va asigura asistenta medicala pentru 100.000 de copii anual

0
49

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” va avea o noua Unitate de Primiri Urgente care va permite asigurarea de asistenta medicala de urgenta pentru peste 100.000 de copii anual, conform unui comunicat de presa al spitalului.

Primul tronson al proiectului a fost inaugurat astazi in prezenta Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in perioada urmatoare urmand sa fie continuate lucrarile pentru finalizarea intregii cladiri.

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) are o capacitate de 22 de posturi care pot acoperi toate tipurile de urgente medicale.

„in lunile urmatoare se vor continua lucrarile pentru finalizarea intregii cladiri. In etapa actuala, spatiile permit asigurarea asistentei medicale de urgenta a peste 50.000 de copii anual, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa se asigure asistenta medicala de urgenta pentru peste 100.000 de copii anual”, a precizat Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Costurile maxime ale proiectului de consolidare sunt estimate la aproximativ 27 de milioane de lei, se mai arata in comunicat.

Lucrarile, atat in ceea ce priveste consolidarea, cat si extinderea si modernizarea au fost realizate cu sprijinul Ministerului Sanatatii, in timp ce pentru dotarea unitatii cu aparatura medicala o contributie importanta au avut-o sponsorizarile primite.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este un centru de excelenta in care se fac interventii medicale la nivel european. Ca ministru vreau ca acest spital sa poata oferi conditiile cele mai bune pentru tratarea celor care ajung aici, iar Unitatea de Primiri Urgente de aici va fi una de top pentru toate tipurile de urgente. Ministerul Sanatatii va continua sa sprijine toate spitalele care fac eforturi pentru modernizare”, a declarat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii a€œGrigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din Romania. in spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Articolul precedentEsti insarcinata? Vezi ce analize medicale trebuie sa-ti faci in perioada sarcinii!
Articolul următorWorkshop cu jurnalisti si medici despre comunicare in cadrul programelor de imunizare si sanatate publica