Workshop cu jurnalisti si medici despre comunicare in cadrul programelor de imunizare si sanatate publica

0
52

Jurnalisti care activeaza in sectorul de sanatate sau medical si medici deopotriva au participat la workshopul „imbunatatirea comunicarii dedicate programelor de imunizari si sanatatii publice” organizat de catre Societatea Romana de Microbiologie.

Coordonat de catre prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si de catre dr. Val Valcu, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Domeniul Medical, workshopul a abordat problematica comunicarii in ceea ce priveste programele de imunizare si sanatate publica din punctul de vedere al procesului comunicational pe traiectoria medic-jurnalist-public larg.

Dezbaterile au fost concentrate pe strategiile de comunicare ce ar trebui implementate in situatia raspandirii unor informatii false referitoare la vaccinare, precum si in cazul unor crize ale vaccinurilor cauzate de catre autoritati.

Comunicarea in campaniile de vaccinare a fost un alt punct dezbatut cu prilejul workshopului, analizandu-se impactul pe care actiunile de comunicare il pot avea in cadrul campaniilor de vaccinare din programul de imunizare.

Astfel, in timpul workshopului „imbunatatirea comunicarii dedicate programelor de imunizari si sanatatii publice” au fost evidentiate si erorile in comunicare din ambele parti: atat cele ale mass media, in cazul unor campanii de vaccinare, cum a fost campania anti-HPV, cat si greselile personalului medical in procesul de comunicare care a vizat vaccinarea BCG (impotriva tuberculozei) din anul 2012, mai precis, a reactiilor adverse post imunizare.

Articolul precedentSanatate pentru sate: Ministerul Sanatatii si Patriarhia Romana, protocol de cooperare pentru facilitarea accesului la asistenta
Articolul următorPeste 1000 de femei din 8 orase din Romania vor beneficia de educatie perinatala gratuita, din partea Asociatiei SAMAS