Salvați Copiii România: Secţia Clinică de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dotată cu echipament modern

0
1511
Foto: Salvați Copiii Romania

Anual, în Secţia Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” sunt internați aproximativ 1.200 pacienți, dintre care cei cu arsuri, aproximativ 400 cazuri; în plus, sunt urmăriți în regim ambulator în jur de 5.000-6.000 pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme) – menționează organizația Salvaţi Copiii România într-un comunicat referitor la dotarea acestei secții  cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în condiţiile în care majoritatea cazurilor cu arsuri peste 20% din suprafaţa corpului ajung aici.

„Pentru a optimiza intervenţia medicală, Salvaţi Copiii România dotează secţia, singura din ţară care îngrijeşte cazurile de arsuri extensive la copii, cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Totodată, vor fi dotate şi Secţia ORL şi cea de Terapie Intensivă Neonatală ale spitalului, investiţia totală fiind de 120.000 euro”, informează reprezentanții organizației.

Până astăzi, organizația caritabilă amintită a dotat secţiile de Terapie Intensivă Nou-născuţi, ORL şi ATI ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante şi două ambulanţe, în valoare totală de 800.000 euro.

 Dotarea secţiilor de pediatrie, obiectiv prioritar

Medicii vor avea la dispoziție pentru tratarea pacienților: două electrocautere, două lupe cu lumină, electrocardiograf, scaune pentru blocul operator, computere, monitor de funcţii vitale, sistem electrocardiograf şi bronhoscop (pentru Secţia ORL), ventilator de suport respirator (Secţia de Terapie Intensivă).

„Aparatura medicală performantă este cea care face diferenţa, de cele mai multe ori, pentru ca pacienţii să fie trataţi cât mai eficient şi să se poată recupera rapid. Tehnologia avansează, de aceea este important ca medicii să aibă acces la echipamente medicale de ultimă generaţie. Investiţia în dotarea secţiilor de pediatrie este un obiectiv prioritar al Salvaţi Copiii România, care continuă astfel programul de întărire a capacităţii sistemului medical din România”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

„Ne bucură tare mult colaborarea cu Organizaţia Salvaţi Copiii şi noi aici facem acelaşi lucru, salvăm copiii de 30 de ani. Această secţie este unică în România şi una dintre cele mai importante din UE, avem acreditări europene şi mondiale. Noi tratăm copiii între 0 şi 17 ani şi avem cele mai bune rezultate şi ne dorim în permanenţă îmbunătăţirea actului medical”, a declarat Mircea Enescu, preşedinte şi fondator al Societăţii Române pentru Arsuri Pediatrice şi Membru al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Române de Transplant.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de zece secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate; anual, aici sunt realizate peste 200.000 consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 copii cu vârste între o zi şi 17 ani, peste 60% din cazuri constituind urgenţe medico-chirurgicale iar media zilnică a pacienţilor care se prezintă pentru diverse probleme este de 600 copii, cu afecțiuni de la malformaţii congenitale până la traumatisme.

Articolul precedentBeneficiile multiple ale respirației diafragmatice: Cum trebuie să inspirăm și să expirăm sănătos
Articolul următorPiatra Neamț: Teste gratuite HPV / Babeș Papanicolaou