Piatra Neamț: Teste gratuite HPV / Babeș Papanicolaou

0
357
Foto: Institutul Regional de Oncologie Iași
Unitățile mobile de screening ale Institutului Regional de Oncologie Iași (IRO) pot fi întâlnite, în această săptămână, în parcarea magazinului Petrodava din municipiul Piatra Neamț.
Programul pentru testāri este între orele 09.00 – 17.00, în baza programărilor prealabile la numărul 0753.477.774.

Femeile au nevoie pentru testări doar de buletin, în original și copie

Femeile asigurate și neasigurate pot face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași și Fundația Enable.
Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 55-60 de mamografii.
Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași este dotată cu mamograf. Aceasta își încheie deplasările din acest an în data de 3 noiembrie dar testările în
cadrul ONCOFEM de la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Iași – strada Sărăriei, nr 177 A – se vor încheia în luna decembrie, informează instituția.
Articolul precedentSalvați Copiii România: Secţia Clinică de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dotată cu echipament modern
Articolul următorUMF „Iuliu Hațieganu”: Amfiteatrul „Prof. dr. Sergiu Duca” din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” a fost modernizat (FOTO)