Organizatia Salvati Copiii Romania desfasoara pana pe 25 mai 2012, campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit pentru colectarea de fonduri necesare dotarii materniratilor, astfel incat acestea sa poata asigura asistenta medicala adecvata copiilor nascuti prematur.

„Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile, care ramane una dintre problemele dramatice ale Romaniei sunt printre prioritatile Organizatiei Salvati Copiii din Romania. Atunci cand am demarat programul Fiecare copil conteaza, care vizeaza reducerea numarului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat ca un sprijin urgent trebuie acordat maternitatilor, sectiilor de nou-nascuti si femeilor insarcinate care au un statut economico-social modest”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Potrivit datelor puse la dispozitie de Autoritatea de Administratie Fiscala (ANAF) la solicitarea Salvati Copiii Romani, in anul 2010 pentru anul fiscal 2009, un total de 5.324 de persoane au solicitat redirectionarea pana la 2% din impozitul pe venit catre Organizatia Salvati Copiii. De asemenea, in 2011, pentru anul fiscal 2010, 8.146 de persoane au redirectionat cei 25 catre organizatie, acestia insumand 175.200 euro.

Fondurile obtinute au fost utilizate pentru dotarea maternitatii si a sectiei de nou-nascuti din cadrul Spitalului din Adjud, sectiei de nou-nascuti din cadrul Spitalului Cantacuzino Bucuresti si programelor de suport si consiliere parentala pentru 1.120 de familii. in ceea ce priveste actiunile viitoare, Salvati Copiii Romania are ca obiectiv dotarea sectiei nou-nascuti din cadrul Sptalului Piatra Neamt, precum si continuarea dotarii maternitatii Cantacuzino si Polizu.