Salvați Copiii România au dotat cu un ecograf performant maternitatea Spitalului Municipal Oltenița

0
977
„Binele se face bob cu bob. Sau viață cu viață, așa am putea traduce programul nostru ambițios de dotare a tuturor maternităților din țară, care au nevoie de aparatură medicală de ultimă generație, pentru a salva nou-născuții cu probleme de sănătate” – precizează reprezentanții organizației Salvați Copiii România care, în cursul acestei săptămâni, au ajuns în județul Călărași, la o maternitate de grad 1a, mai precis la compartimentul de neonatologie al Spitalului Municipal Oltenița, cu… un ecograf performant.
Anual, aici sunt îngrijiți în jur de 350-400 nou-născuți iar ecografia neonatală este o modalitate esențială de a oferi îngrijire medicală de înaltă calitate pentru micuții pacienți și oferă medicului posibilitatea de a efectua POCUS- (Point-of-Care Ultrasound).
Această metodă avansată de diagnostic ultrasonografic efectuată și interpretată de medicul curant la patul pacientului ajută în conduita tratamentului ulterior și este o modalitate esențială de a oferi îngrijire medicală de înalta calitate pentru micuții pacienți.
Dotarea compartimentului de neonatologie cu un astfel de echipament performant va asigura servicii optime pentru micii pacienţi. Aceast spital este unul dintre cele 60 spitale incluse în programul Împreună din prima zi, implementat de Organizația Salvați Copiii România și finanțat de o fundație privată cu 2.500.000 euro.
Articolul precedentOMS: Sarah, o aplicație de sănătate online care valorifică IA generativă
Articolul următor4 Aprilie – Ziua Academiei Române: Parteneriat științific cu academiile de ramură