Salmonella identificata la pasarile de curte este diferita fata de cea care infecteaza oamenii si animalele domestice

0
307

Bacteriologi britanici au descoperit ca Salmonella, organism bacterian care infecteaza pasarile de curte este diferit fata de Salmonella care paraziteaza animalele domestice si oamenii, informeaza Xinhua receptionata de Agerpres.

Cercetatorii de la University of Liverpool au identificat doua tulpini de Salmonella comune pasarilor de curte, tulpini diferite de cele ce declanseaza infectii la oameni si la animalele domestice, provocand imbolnaviri de febra tifoida sau paratifoida, dar si anumite forme de infectii intestinale in special la oameni, caracterizate de stari de voma si diaree dupa consumul de carne sau oua contaminate. Bacteriologii au demonstrat ca aceste doua tulpini intalnite la pasari sunt foarte diferite fata de celelalte tulpini de Salmonella, fiind perfect adaptate la parazitarea pasarilor.

Din fericire aceste tulpini sunt inca sensibile la tratamentul cu antibiotice, desi cercetatorii au intalnit si diverse alte tulpini cu o rezistenta crescuta la antibiotice. Din nefericire cercetatorii avertizeaza impotriva folosirii antibioticelor pe scara larga in cazurile de infectii cu Salmonella la pasari pentru ca si aceste tulpini vor suferi mutatii adaptative prin care le va creste rezistenta la antibiotice.

in prezent oamenii de stiinta au identificat peste 2.500 de tulpini diferite de Salmonella.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentO jumatate din populatia globului va fi afectata de alergii in 2013
Articolul următorCe-i impinge pe tineri spre anorexie sau bulimie?