Studiu: elevii visatori sunt de fapt cei mai inteligenti

0
264

Elevii si studentii care se uita in gol si viseaza cu ochii deschisi in timpul orelor inteleg mai bine ceea ce preda profesorul, conform unui nou studiu, preluat de site-ul This is London.

in mod normal, tinerii care privesc pe geam sau pe pereti in timpul cursurilor de la scoala sau facultate sunt considerati neatenti si mai slab pregatiti decat ceilalti, insa autorii noului studiu sustin ca acestia inteleg mai bine materia predata daca privesc in alta parte si nu se concentreaza constant pe profesor.

in cadrul studiului – realizat de cercetatori de la Universitatea din Stirling – au fost monitorizati peste 230 de tineri, de la cei din clasele primare pana la cei ajunsi la varsta maturitatii. S-a constatat ca cei considerati visatori se descurca mai bine la teste si la rezolvarea unor sarcini precise, precum echilibrarea unei balante cu incarcaturi asimetrice.

Potrivit cercetatorilor, concentrarea atentiei pe profesor ii distrage pe elevi, intrucat creierele lor devin ocupate in incercarea de a interpreta indiciile vizuale venite din partea acestuia.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentO jumatate din populatia globului va fi afectata de alergii in 2013
Articolul următorCe-i impinge pe tineri spre anorexie sau bulimie?