Salariatii din Sanatate au fost exceptati de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru conditii periculoase

0
23

Salariatii din Sanatate au fost exceptati de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru conditii periculoase si vatamatoare, respectiv pentru conditii grele. De asemenea, este prevazut ca, pentru cca. 70 000 de salariati din Sanatate care nu au beneficiat de cresterea in intregime a salariilor la 1 martie 2018, salariile sa creasca cu o treime. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii.

”Bugetul pentru Sanatate in anul 2020 este unul echilibrat, in crestere fata de anul 2019 (…) Mai mult, bugetul permite asigurarea continuitatii activitatilor prevazute in cadrul programelor nationale de sanatate, precum si acordarea si decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale pentru pacienti” se arata in comunicat. 

“Bugetul Sanatatii inseamna bugetele reunite ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar si rectificarile bugetare realizate in timpul anului. De exemplu, la ultima rectificare bugetara din 2019, cele mai mari fonduri au fost directionate catre Sanatate pentru plata salariilor din ultima luna din an, aducerea la zi a deconturilor pentru medicamente si servicii medicale, dar si a concediilor medicale restante. Estimam ca, in anul 2020 va exista o crestere cu aprox. 1 miliard de euro, dupa absorbtia fondurilor europene nerambursabile dedicate Sanatatii prin programele operationale”, a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Ad in title

Mai mult, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sanatatii va lansa Programul Operational dedicat pentru Sanatate, in valoare de aproximativ 2 miliarde de euro cu criterii clare si mult mai usor de accesat pentru unitatile sanitare. De asemenea, expertii Ministerul Sanatatii lucreaza cu cei ai Bancii Mondiale si partenerii europeni pentru deschiderea unor linii de finantare care vizeaza modernizarea infrastructurii.

”Ministerul Sanatatii va schimba paradigma in ceea ce priveste organizarea programelor de sanatate. Astfel, programele care au o executie bugetara deficitara, sau unele probleme organizatorice, vor fi regandite si reglate in 2020. Se urmareste eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor in Sanatate”, se mai arata inn document.


<![if !supportLineBreakNewLine]>
<![endif]>

Articolul precedentDr. Radu Țincu despre pericolul folosirii instalatiilor improvizate de incalzire
Articolul următorSarbatorile, perioada dificila pentru persoanele cu dementa. Ce sfaturi au specialistii