Legea ce reglementeaza coplata in sistemul medical privat a fost promulgata

0
31

Legea care prevede ca asiguratii in sistemul de asigurari sociale de sanatate vor putea acoperi, prin contributie personala (coplata), diferenta dintre tarifele suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS), decontate de CNAS, si cele percepute de furnizorii private a fost promulgate de presedintele Klaus Iohannis.

„Asiguraţii care opteaza sa beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privaţi care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic, pot plati o contribuţie personala pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurari sociale de sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate”, prevede textul normativ.

Pentru a intra in vigoare, acesta va trebui publicat in Monitorul Oficial. Iar pentru a fi aplicata, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) trebuie sa introduca prevederi in acest sens in normele contractului-cadru.

Ad in title

Contributia personala pentru fiecare categorie de serviciu medical trebuie sa fie afisata pe site-urile furnizorilor privati de servicii medicale.

Articolul precedentDr. Radu Țincu despre pericolul folosirii instalatiilor improvizate de incalzire
Articolul următorSarbatorile, perioada dificila pentru persoanele cu dementa. Ce sfaturi au specialistii