Reactia Sanitas dupa decizia Guvernului privind sporurile: Un prim pas spre normalitate

0
377

Un prim pas spre normalitate. Este reactia transmisa in exclusivitate SanatateaTV.ro de prim-vicepresedintele Federatiei sindicale Sanitas, Iulian Pope, dupa anuntul premierului Ludovic Orban si al Ministerului Sanatatii privind veniturile din acest sector.

”Vreau, inainte de toate, sa imi felicit toti colegii din sanatate si din asistenta sociala, indiferent de profesie, pentru ca au dat dovada de unitate in aceste zile in care Guvernul ne-a fluturat perspectiva taierii sporurilor si, implicit, a reducerii veniturilor pentru o buna parte dintre ei. E un prim pas spre normalitate, nu cred ca s-a incheiat lupta pentru ca in legea asumata de modificare a Ordonantei 114 au reusit sa modifice definitia sporului pentru conditii. Deci perspectiva nu e tocmai comoda. Se poate intampla sa vina un Guvern si sa ne spuna, cum a incercat si Guvernul Orban, ca sporurile pentru conditii se raporteaza la salariul minim pe economie. Noi am castigat o batalie, nu si razboiul”, a declarat.

in ceea ce priveste cresterea salariului de baza pentru cei care nu au beneficiat de aceasta crestere, Iulian Pope a subliniat ca ”era normal sa fie asa”. ”Nu stiu daca si spitalele vor beneficia de fonduri separate pentru aceasta crestere salariala, avand in vedere ca valoarea contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate nu a mai fost modificata de patru ani. Și atunci spitalele vor trebui sa poata primi de la Casa, separat, bani pentru cresterea salariala”, a adaugat el.

 

Salariatii din Sanatate au fost exceptati de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru conditii periculoase

 

Salariatii din Sanatate au fost exceptati de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru conditii periculoase si vatamatoare, respectiv pentru conditii grele. De asemenea, este prevazut ca, pentru cca. 70 000 de salariati din Sanatate care nu au beneficiat de cresterea in intregime a salariilor la 1 martie 2018, salariile sa creasca cu o treime. Anuntul a fost facut de Ministerul Sanatatii.

”Bugetul pentru Sanatate in anul 2020 este unul echilibrat, in crestere fata de anul 2019 (…) Mai mult, bugetul permite asigurarea continuitatii activitatilor prevazute in cadrul programelor nationale de sanatate, precum si acordarea si decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale pentru pacienti” se arata in comunicat. 

Articolul precedentDr. Radu Țincu despre pericolul folosirii instalatiilor improvizate de incalzire
Articolul următorSarbatorile, perioada dificila pentru persoanele cu dementa. Ce sfaturi au specialistii