Salariatii din mediul radioactiv vor primi bilete gratuite de tratament balnear

0
216

Salariatii care lucreaza in mediu radioactiv, zona I si II de expunere la radiatii, la prospectarea, explorarea, exploatarea, prepararea minereului de uraniu, precum si la conservarea si inchiderea perimetrelor miniere vor beneficia de bilete de tratament balnear gratuite, a decis miercuri Executivul.

Biletele vor fi acordate cu incadrarea in numarul total de bilete de tratament aprobate cu aceasta destinatie in legile anuale ale bugetului asigurarilor sociale de stat cu respectarea criteriilor aprobate de Casa Nationala de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
De asemenea, numarul maxim de bilete gratuite de tratament balnear care se vor acorda in 2008 este de 60.000.

Dreptul la bilete gratuite de tratament pentru salariatii din domeniul radioactiv a fost stabilit prin HCM nr. 475/1960. in temeiul acestei reglementari si a altora ulterioare, salariatii din domeniul mentionat au beneficiat, pana in anul 1995, de bilete gratuite, prin intermediul Ministerului Muncii. in perioada 1996-2007, biletele de tratament balnear gratuite pentru salariatii care lucreaza in domeniul radioactiv s-au acordat in temeiul legilor anuale ale bugetului asigurarilor sociale de stat, se mentioneaza in comunicatul Guvernului.
Compania Nationala a Uraniului S.A. Bucuresti este unicul producator intern al uraniului necesar producerii combustibilului nuclear pentru Centrala de la Cernavoda. Lucrul permanent in prezenta radiatiilor afecteaza in mod negativ activitatea salariatilor.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentUn alt transplant de rinichi la Fundeni
Articolul următorDermocosmetica procedurala (DCP), noul trend in materie de frumusete, la nivel european