RoVaccin 2014 – cea mai importanta manifestare a profesionistilor implicati in vaccinare

0
23

Vaccinarea reprezinta metoda cea mai eficienta de combatere si eliminare a numeroase boli transmisibile. Cu toate acestea, specialistii considera ca acoperirea vaccinala in Romania este in scadere. Printre principalele cauze se numara insuficienta informatiilor corecte in privinta imunizarii, care sa provina de la medici specialisti ai domeniului.

in acest context, Societatea Romana de Microbiologie, organizeaza pe data de 5 aprilie, la Hotel Ramada Parc Bucuresti, a doua Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2014, cea mai importanta manifestare a profesionistilor implicati in vaccinare.

Dupa succesul inregistrat cu prima editie, desfasurata anul trecut, coordonatorii stiintifici ai Conferintei Nationale RoVaccin 2014 doresc si anul acesta sa ofere informatiile stiintifice necesare cu privire la vaccinare atat profesionistilor din sanatate, cat si reprezentantilor mass media pentru o informare corecta a opiniei publice. Astfel, evenimentul va reuni importanti experti care vor dezbate subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, punand accent pe transmiterea de mesaje legitime bazate pe dovezi stiintifice, precum si pe incurajarea unei comunicari coerente medic-pacient referitoare la vaccinare.

Ad in title

a€œContextul epidemiologic este foarte sensibil, astfel ca este extrem de important ca publicul larg sa aiba acces la informatii corecte, fundamentate stiintific, cand vine vorba de vaccinare si de importanta acesteia asupra sanatatii publice. Rolul evenimentului – RoVaccin, care se va organiza anual, este de a aduce in discutie si a lamuri cat mai multe aspecte legate de imunizare si de rolul acesteia. RoVaccin 2014 va insemna o dezbatere interactiva, dinamica si utila, totul pentru ca profesionistii in domeniul medical sa afle ultimele noutati si rezultatele celor mai recente cercetari in privinta imunizarilor, iar prin intermediul mass-mediei, opinia publica sa primeasca informatii corecte legate de vaccinare”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si coordonatorul conferintei.

in cadrul Conferintei Nationale RoVaccin 2014 vor sustine lucrari reputati medici cu preocupari in domeniul sanatatii publice, microbiologi, epidemiologi, infectionisti, pediatri, reprezentanti ai medicilor de familie, pneumologi, totul pentru informarea corecta, facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete in privinta cresterii increderii in programele de imunizari.

La prima editie a manifestarii, organizata in 2013, au participat peste 400 de medici din specialitati precum medicina de laborator, epidemiologie, medicina de familie, medicina scolara, pediatrie, neonatologie, pneumologie, boli infectioase si ginecologie.

„Prima editie RoVaccin a fost un adevarat succes atat prin numarul mare de participanti interesati, cat si prin problematica abordata, fiind o premiera pentru Romania. Participantii au putut interactiona cu expertii din domeniu, au pus intrebari, au primit raspunsuri, iar asta cu atat mai mult cu cat la aceasta manifestare stiintifica au participat profesionisti din mai multe specialitati medicale, conferinta avand un puternic caracter multidisciplinar”, a adaugat conf. univ. dr. Alexandru Rafila.

Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2014 este un eveniment dedicat profesionistilor din domeniul medical implicati in vaccinare. Participarea este gratuita, iarinscrierile se pot face onlinepewww.rovaccin.ro . Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Microbiologie

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentDirectiva europeana antitutun, definitiv adoptata
Articolul următorCampania Nationala Controleaza-ti Diabetul continua cu cea de-a VI-a editie, la Galati