Rotavirusul – un virus care poate aparea la orice varsta

0
276

Rotavirusul este un virus ce apartine familiei Reoviridae. Infectia cu rotavirus se poate manifesta febra cu valori inalte, prin varsaturi alimentare si bilioase, dar si prin scaune apoase.

„Rotavirus este un virus care se transmite pe cale fecalo-orala, cel mai frecvent la copii, dar asta nu inseamna ca nu este afectat si adultul. Cel mai frecvent se manifesta printr-o febra inalta, de aproximativ 39-40 de grade Celsius, febra ce dureaza 3-4 zile inainte de debutul celorlalte simptome, respectiv a varsaturilor care, la randul lor, dureaza 4-5 zile, si a scaunelor apoase, care pot merge, variabil, de la trei pana la cinci zile. Rotavirusul da in general o gastoenterocolita”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro asist. univ. dr. Luminita Marin, medic primar pediatru in cadrul Institutului de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals” din Bucuresti.

O atentie deosebita trebuie acordata infectiei cu Rotavirus deoarece simptomele acesteia pot fi confundate cu manifestarile altor boli, cum ar fi alte tipuri de gastroenterocolite, diverse toxiinfectii alimentare etc.

La nivelul tarii noastre exista o subraportare a infectiei cu Rotavirus.

Articolul precedentPremiera nationala: Realizarea celei mai putin invazive operatii de litiaza renala prin utilizarea robotului Avicenna
Articolul următorAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) a lansat petitia online Vieti salvate prin pasi mai simpli