Romania, ultima tara din Europa la prevenirea bolilor cardiace

0
222

Romania este pe ultimul loc din Europa in ceea ce priveste prevenirea bolilor cardiace, releva un studiu dat publicitatii joi la Londra.
Luxemburg si Franta se claseaza pe primele doua locuri ale cercetarii, intocmite de compania privata Health Consumer Powerhouse in 29 de tari de pe batranul continent.

Clasarea tarii noastre si a Bulgariei in coada clasamentului este pusa de Reuters pe seama saraciei din cele doua state est-europene.
Potrivit autorilor cercetarii, programele de prevenire, cum ar fi efectuarea periodica de electrocardiograme sau campaniile care ii ajuta pe fumatori sa se lase de fumat, aduc beneficii, in timp, atat pacientilor, cat si statului.

„Refuzand tratamentul preventiv adecvat, tarile pun viata cetatenilor in pericol si, in acelasi timp, cresc costurile din sistemul de sanatate”, a precizat unul dintre autorii cercetarii.

Studiul a luat in considerare o serie de factori in determinarea riscului de tara, printre care drepturile pacientilor, accesul la tratament, prevenirea, procedurile efectuate sau consecintele spitalizarii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRomania a introdus avertismente vizuale pe pachetele de tigari
Articolul următorGermania si criza de medici