Noile medicamente antidiabetice ar putea mari riscul cardiac

0
221

Un grup consultativ de experti din cadrul Agentiei americane pentru medicamente (FDA) a anuntat ca este nevoie de teste suplimentare privind riscurile cardiace pe care le prezinta o noua generatie de medicamente impotriva diabetului ce urmeaza sa fie scoase pe piata, informeaza AFP receptionata de Agerpres.

Aceasta recomandare a fost adoptata cu 14 voturi pentru si 2 impotriva, la capatul a doua zile de deliberari cu privire la posibilele efecte nocive asupra inimii ale unor noi medicamente antidiabetice ce urmeaza sa fie lansate pe piata, conform unui purtator de cuvant al FDA.
Mai multe companii farmaceutice importante, printre care GlaxoSmithKline, Eli Lilly si Bristol-Myers Squibb sunt in concurenta pentru a lansa pe piata o noua generatie de medicamente impotriva diabetului.

ingrijorarea FDA cu privire la posibilele riscuri cardiace ale acestei noi generatii de medicamente a inceput sa se manifeste dupa ce la sfarsitul anului 2007 rezultatele a patru teste clinice privind efectele antidiabeticului Avandia, produs al grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, indicau o crestere a riscului cardiac cu nu mai putin de 42% dupa tratamente indelungate cu acest medicament.
Medicamentele antidiabetice sunt printre cele mai vandute medicamente din lume, la sfarsitul anului trecut inregistrandu-se vanzari in valoare de 6 miliarde de dolari in intreaga lume.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRomania a introdus avertismente vizuale pe pachetele de tigari
Articolul următorGermania si criza de medici