Romania, reprezentata in Grupul de Lucru al Federatiei Internationale de Diabet in problematica piciorului diabetic

0
278

Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie, a fost cooptata in Grupul International de Lucru pentru Piciorul Diabetic din cadrul Federatiei Internationale de Diabet.

Presedintele Asociatiei de Podiatrie va face parte dintr-o echipa internationala de specialisti in domeniu care va pune bazele unui program educational pentru specializarea asistentilor medicali implicati in ingrijirea piciorului diabetic.

„Numirea mea in cadrul Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet imi confirma ca infiintarea Asociatiei de Podiatrie nu a ramas fara ecou international. Implementarea de programe educationale prin care asistentii medicali din Romania se vor specializa in podiatrie va fi cu siguranta facilitata prin implicarea mea directa in grupul de lucru dedicat din cadrul Federatiei Internationale de Diabet”, a declarat Norina Gavan.

Prin intermediul grupului de lucru, organizatia internationala urmareste extinderea specialitatii de podiatrie, in prezent fiind recunoscuta doar in 19 state la nivel global. intr-o prima etapa, programele de specializare vor fi destinate asistentilor medicali, dupa care se vizeaza introducerea de cursuri pentru formarea de profesionisti podiatri.

Podiatria este considerata esentiala in prevenirea si tratarea piciorului diabetic – una dintre complicatiile diabetului zaharat, dar si a altor afectiuni ale membrelor inferioare. Conform Federatiei Internationale de Diabet, prin includerea podiatrilor in echipa implicata in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, numarul de amputatii poate fi redus cu pana la 85%.

Articolul precedentStudiu: Vietile a milioane de oameni ar putea fi salvate cu ajutorul noilor celule stem pluripotente
Articolul următorStudii: Glutamatul de sodiu poate fi trigger in declansarea astmului bronsic