România a primit 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Când se administrează vaccinul

0
85

România a primit, joi, un număr de 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană.

Dozele de vaccin vor fi direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța pentru realizarea imunizării la persoanele eligibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, afirmă sursa citată, aceste spitale pot transfera vaccinul, cu titlu gratuit, către alte unități sanitare județene sau de boli infecțioase, la solicitarea acestora, atunci când situația o impune.

Persoanele vizate de vaccinarea post-expunere sunt contacții direcți ai cazurilor de infectare.

”Este recomandat ca vaccinarea să fie realizată cât mai curând după momentul expunerii: între 4 și 14 zile. Pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză de vaccin la un interval de 28 zile. Dacă prima doză nu se administrează în intervalul cuprins între 4 și 14 zile, e posibil ca vaccinul să nu prevină boala, dar severitatea simptomelor e mult redusă”, se arată în comunicatul citat.

Articolul precedentINSP: 37 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, înregistrate până acum în România
Articolul următorPrimele biopsii de prostată ţintite cu braţul robotic ghidat IRM, realizate în premieră națională la Spitalul Militar Central