INSP: 37 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, înregistrate până acum în România

  0
  88

  Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, joi, că 14 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România. Numărul total al persoanelor infecatate a ajuns la 37.

  Conform sursei citate, cele 37 de cazuri au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecţiei cu acest virus, adică 6 iunie, până la data de 15 septembrie.

  În București, s-au înregistrat până acum 18 cazuri.

  Pe judeţe situaţia este următoarea: Botoşani (1), Brăila (2), Braşov (1), Constanţa (3), Dâmboviţa (2), Galaţi (2), Giurgiu (1), Ilfov (3), Iaşi (3), Olt (1). Patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile au avut dublă expunere: două în Bucureşti şi în judeţul Constanţa şi alte două în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

  S-au înregistrat două decese: unul în judeţul Constanţa şi cel de-al doilea în judeţul Brăila.

  Potrivit INSP, se recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

  Articolul precedentMS: Șase decese la pacienți cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 141 de persoane
  Articolul următorRomânia a primit 5.060 doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Când se administrează vaccinul