Rezidențiat 2023: Ultimele informații despre metodologia concursului

0
734
Ministerul Sănătății va organiza duminică, 19 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Concursul se va desfășura în cadrul a șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 întrebări.
Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați

Dintre cei înscriși, 5.733 au optat pentru domeniul Medicină, 2.331 pentru Medicină dentară și 2.130 pentru Farmacie.
Candidații au la dispoziție 4.327 locuri și posturi pentru domeniul Medicină, 551 locuri pentru Medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru Farmacie.
Toate detaliile privind metodologia și desfășurarea concursului de Rezidențiat pot fi consultate AICI.
Articolul precedent18-24 noiembrie, campanie prilejuită de Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice
Articolul următor17 noiembrie – Ziua Mondială a Prematurității. La Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), de la începutul anului, au fost născuți 1664 copii, dintre care 273 prematuri