18-24 noiembrie, campanie prilejuită de Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice

0
585
Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice, marcată între 18 și 24 noiembrie, este o campanie creată cu scopul de a crește gradul de conștientizare și înțelegere în ceea ce privește consumul de antibiotice; campania, promovează, printre altele, cele mai bune practici menite să reducă apariția și răspândirea infecțiilor rezistente la medicamente – informează Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
Cu acest prilej, reprezentanții reputatei instituții subliniază faptul că rezistența la antimicrobiene apare atunci când bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții nu mai răspund la agenții antimicrobieni. Astfel, ca urmare a rezistenței la medicamente, antibioticele și alți agenți antimicrobieni devin ineficienți, iar infecțiile devin dificil sau imposibil de tratat, crescând riscul de răspândire a bolii, putând cauza chiar și boli severe sau deces.
Tema acestei ediții a World Antibiotic Awareness Week se desfășoară sub sloganul: „Păstrează pentru mâine, acționează acum: fă ca politica antibioticelor să aibă loc!” și are ca scop îmbunătățirea prescrierii adecvate de antimicrobiene printr-o abordare practică de implementare a programelor durabile de administrare a acestora.
Articolul precedentTurismul medical românesc, promovat doar de bihoreni, în acest an, la un eveniment internațional de referinţă
Articolul următorRezidențiat 2023: Ultimele informații despre metodologia concursului