Reprezentantii pacientilor cu scleroza multipla solicita deschiderea de noi centre de ingrijire adresate persoanelor cu aceasta afectiune

0
93

Deschiderea de noi centre de tratament in tara pentru pacientii afectati de scleroza multipla, solutionarea blocajului privind transferul pacientilor la centrele de tratament din proximitate si actualizarea programului de tratament cu terapii noi sunt cateva dintre solicitarile reprezentantilor pacientilor cu scleroza multipla din Romania adresate Ministerului Sanatatii in cadrul Mesei rotunde cu tema: imbunatatirea serviciilor medicale pentru pacientii afectati de scleroza multipla, ce a avut loc astazi.

Potrivit Asociatiei de Scleroza Multipla din Romania, in tara noastra sunt inregistrati cu tratament aproximativ 4.000 de pacienti, acestia fiind tratati in 11 centre, cu o medie de 400 de pacienti/ centru. Din cei 4.000 de pacienti, peste 2.000 sunt numai in Bucuresti. Exista insa si centre unde sunt tratati aproximativ 700 de pacienti, fapt care aglomereaza centrele si afecteaza calitatea serviciilor medicale. Aceasta problema ar putea fi rezolvata prin deschiderea unor noi centre. Solicitarile vor fi analizate de specialistii din mInisterul Sanatatii.

Articolul precedentInca 9 molecule pe listele acordate compensat si gratuit, disponibile pentru asigurati
Articolul următorCercetatorii au descoperit un nou mecanism care duce la aparitia bolii Parkinson