Psihologul Robert Epstein: „Fiecare persoana isi poate atinge potentialul maxim”

0
51

Cunoscutul psiholog american, Robert Epstein, sustine ca oamenii care isi doresc o viata mai buna trebuie sa faca trei lucruri: sa isi modifice mediul in care traiesc, sa isi monitorizeze comportamentul si sa faca o promisiune unei alte persoane ca isi vor schimba comportamentul, se arata intr-un comunicat trimis pe adresa redactiei www.sanatateatv.ro .

„Atunci cand vrei sa pornesti intr-o noua directie pentru a avea o viata mai buna, incearca cele 3 reguli: modifica-ti mediul, monitorizeaza-ti comportamentul si fa o promisiune altei persoane ca iti vei schimba comportamentul”, a spus Robert Epstein, in cadrul unui workshop sustinut in Romania.

in opinia sa, cel mai bun mod in care un psiholog isi poate ajuta clientii este sa-i invete sa se ajute singuri.

„Fiecare persoana isi poate atinge potentialul maxim cu ajutorul stiintei comportamentale”, a spus psihologul.

Potrivit acestuia, in spatele creativitatii „exista principii stiintifice pe baza carora pot fi dezvoltate tehnici puternice de stimulare” a acesteia „pentru orice individ sau institutie”.

De altfel, in opinia sa, intregul comportament uman poate fi inteles in termeni stiintifici.

Potrivit lui Robert Epstein, fiecare individ in parte poate invata tehnici de self-management care sa il ajute sa isi atinga potentialul.

in argumentatia sa, psihologul s-a bazat pe teoriile lui B. F. Skinner, unul dintre cei mai relevanti psihologi behavioristi, curent care se axeaza pe modificarea comportamentului prin diverse metode in scopul imbunatatirii vietii unei persoane, se arata in comunicatul de presa emis de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ACTA), asociatia care a organizat workshop-ul din Romania.

infiintata in 2008, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile in programele de interventie pentru copiii cu tulburari comportamentale si din spectrul autist si s-a specializat in domeniul de formare a terapeutilor ABA (Applied Behavior Analysis) din Romania.

Articolul precedentInca 9 molecule pe listele acordate compensat si gratuit, disponibile pentru asigurati
Articolul următorCercetatorii au descoperit un nou mecanism care duce la aparitia bolii Parkinson