Remdesivir a primit autorizație de punere pe piață în Canada

0
3

Canada a autorizat marţi ”punerea pe piaţă condiţionată” a antiviralului Remdesivir, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Health Canada autorizează, cu condiţii, utilizarea Remdesivir”, a anunţat ministerul, precizând că acesta este „primul medicament autorizat de Health Canada pentru tratamentul COVID-19”.

Acest antiviral este autorizat „pentru tratamentul pacienţilor care prezintă simptome severe de COVID-19 şi pneumonie şi care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a-i ajuta să respire”, a declarat ministerul într-un comunicat. Aceşti pacienţi trebuie să aibă vârsta peste 12 ani şi să cântărească cel puţin 40 de kilograme. Remdesivir „va fi utilizat doar în spitale unde pacienţii pot fi monitorizaţi îndeaproape”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, acest antiviral este prima terapie care a demonstrat o oarecare eficacitate la pacienţii internaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic de dimensiuni semnificative, chiar dacă efectul este considerat a fi modest. Antiviralul va fi fabricat în Canada de o filială a laboratorului american care l-a dezvoltat, Gilead Sciences.

La începutul lunii iulie, Comisia Europeană a autorizat, de asemenea, „punerea pe piaţă condiţionată” a Remdesivir.

Tratamentul a fost aprobat anterior de alte ţări, precum Statele Unite şi Japonia.

Articolul precedentCe măsuri propune CNSU începând cu data de 1 august
Articolul următorStudiu: Testul de sânge pentru diagnosticarea Alzheimer va fi curând o realitate