Relatiile sexuale frecvente reduc problemele de erectie

0
183

Cu cat barbatii in varsta fac dragoste mai des, cu atat ei au mai multe sanse sa scape de problemele de erectie, potrivit unui studiu finlandez publicat in ultimul numar al American Journal of Medecine.

Acest studiu, efectuat timp de cinci ani pe 989 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani in Finlanda, a aratat ca barbatii care intretin relatii sexuale mai rar de o data de saptamana risca de doua ori mai mult sa aiba probleme de erectie in raport cu cei care au relatii o data pe saptamana.

Studiul, efectuat de cercetatori de la departamentul de urologie al spitalului universitar din Tampere (Finlanda), a luat in calcul ceilalti factori care pot genera probleme de erectie, precum bolile cronice (diabet, hipertensiune, depresie).
Problemele de erectie afecteaza 79 de barbati din 1.000 atunci cand fac dragoste mai rar de o data pe saptamana. Acest nivel scade la 32 cand este vorba de o data pe saptamana si la 16 cand este vorba de trei ori pe saptamana sau mai des.
„intretinerea de relatii sexuale in mod regulat are un rol important in protejarea barbatilor mai in varsta in legatura cu problemele de erectie”, a conchis Juha Koshimäki, unul dintre autorii studiului, care ii invita pe medici „sa-i incurajeze pe pacienti sa aiba o activitate sexuala”.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentDeficit de personal medical in spitalele din judetul Cluj
Articolul următorNicolaescu: Noua lista de compensate include medicamente de ultima generatie