Relatia medic – pacient este extrem de importanta in patologia pulmonara

0
4

Relatia medic – pacient este extrem de importanta in patologia pulmonara, oferindu-i pacientul pulmonar posibilitatea de a duce o viata normala prin cunoasterii bolii si a tratamentului indicat de catre specialist. Totodata, rolul medicului pneumolog este de a-i oferi pacientului o educatie permanenta in cunoasterea bolii si a tratamentului si de a colobora cat mai mult cu acesta.

„Desi la inceput a fost dificil, pe parcurs am invatat sa ne preocupam de pacient, sa-l invatam sa-si cunoasca boala, sa-si cunoasca tratamentul si cred ca in ultimul timp am ajuns la ceea ce se numeste o relatie apropiata intre noi, pe de-o parte medicii si pacientul de cealalta parte. Iar rolul nostru aici intervine, in educatia permanenta. De asemenea, a fost si va ramane aceasta preocupare a medicului, nu doar pneumolog de a invata, de a colabora tot mai apropiat cu pacientul nostru”, a declarat pentru SanatateaTv.ro, conf. univ. dr. Doina Todea, director medical, Clinica de Pneumologie Cluj-Napoca, in cadrul Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare.

Romania detine un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste incidenta si prevelenta bolilor pulmonare. Mai exact, in tara noastra se estimeaza ca aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm, in fiecare ora trei persoane sunt diagnosticate cu tuberculoza, iar incidenta BPOC-ului este in continua crestere.

Articolul precedentMedical Forum Ploiesti se va desfasura in perioada 16-17 octombrie 2012
Articolul următorNoutate: NeuRODiab 2012 – Simpozion International Pluridisciplinar