Reducerea timpului petrecut in fata televizorului – solutia obezitatii la copii

0
257

Un dispozitiv de monitorizare care reduce cu 50% timpul petrecut in fata televizorului si a computerului ii poate ajuta pe copiii supraponderali sa manance mai putin si sa piarda in greutate, conform unui nou studiu, preluat de Reuters.

Potrivit sursei citate, dispozitivul a fost testat in cadrul mai multor experimente, el dand rezultate fara a crea conflicte prea mari intre parinti si copii.

Numeroase studii precedente au demonstrat ca tinerii din intreaga lume industrializata cresc nesanatos in greutate, lucru cauzat de stilul de viata sedentar, de alimentatia tip fast-food si de reclamele de la televizor care ii indeamna sa manance dulciuri si sa bea bauturi carbogazoase. Alte studii au constatat o legatura directa intre obezitate si timpul petrecut in fata televizorului.

Cercetatori din cadrul Universitatii din New York au dorit, astfel, sa vada daca un dispozitiv creat pentru limitarea perioadei de vizionare TV ii poate ajuta pe copii.

Cei 70 de subiecti monitorizati, cu varste intre patru si sapte ani, aveau obiceiul de a petrece cel putin 14 ore pe saptamana la televizor sau in fata monitorului.

Dispozitivul a fost atasat televizoarelor si computerelor a aproximativ 50% dintre micuti, astfel incat timpul pierdut astfel sa fie redus cu jumatate.

Copiii din acest grup au fost nevoiti sa introduca un cod de acces pentru a se uita la TV sau a se juca pe computer. Cand timpul care le era alocat se epuiza, aparatele incetau sa mai functioneze.

Rezultatul a fost ca, dupa doi ani, 30% dintre acestia au scazut in considerabil in greutate, fara a se constata insa o intensificare a activitatii fizice. Explicatia ar putea consta in reducerea momentelor in care copiii mancau haotic, in timp ce se uitau la televizor, sau a consumarii de alimente intens promovate in spoturile publicitare.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPielea unei broaste sud-americane ofera noi sperante pentru tratarea diabetului
Articolul următorCursuri de ortodontie sub egida Clinicii de Ortodontie si Ortopedie Dento-faciala a Facultatii de Medicina Dentara si a Asociat