Realitatea infectiilor intraspitalicesti in Romania. Prof. dr. Alexandru Rafila: „In Romania nivelul de raportare este de cel putin de 10 ori mai mic decat in UE”

0
169

Mai mult de 1,4 milioane de oameni din intreaga lume sufera in acest moment de complicatii infectioase dobandite in spitale, arata cifrele facute publice de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Infectiile nosocomiale sunt o realitate, asa cum ne-a declarat si prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

„Conceptul acesta de infectie intraspitaliceasca in momentul de fata este mai extins, pentru ca se adreseaza infectiilor asociate ingrijirilor medicale. Practic, orice pacient este ingrijit intr-o unitate medicala sau un pacient asupra caruia se intervine din punct de vedere medical poate ca in urma acestei interventii sa faca complicatii infectioase. Trebuie sa intelegem ca sunt pacienti care au patologii extrem de complexe si la care aparitia acestor infectii nu este neobisnuita”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Potrivit specialistilor, raportarea unitatilor sanitare din Romania in privinta infectiilor nosocomiale se situeaza sub media Uniunii Europene, in contrast puternic cu realitatea din spitalele romanesti.

„in Romania nivelul de raportare al acestor infectii este de cel putin de 10 ori mai mic decat in Uniunea Europeana”, ne-a mai declarat presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Articolul precedentPeste 300 de participanti si aproximativ 20 de lectori la Conferinta Managementul Dislipidemiilor, Obezitatii si Sindromului Metabolic 2015
Articolul următorRealitatea infectiilor intraspitalicesti: in Romania, nivelul de raportare este de cel putin de 10-20 de ori mai mic decat in UE