Cursuri de educatie medicala si prim ajutor pentru copiii din Cluj si Sibiu prin proiectul „Sunt Primul Ajutor! SPA Junior”

0
55

Mai multi elevi din Cluj si Sibiu incep cursuri de educatie medicala si prim-ajutor cu sprijinul Serviciilor Judetene de Ambulanta, Serviciului Unic 112 si Inspectoratelor Şcolare Judetene, in cadrul Proiectului Pilot de Educatie Medicala „Sunt Primul Ajutor! SPA Junior”.

Proiectul a debutat in urma cu doi ani si se desfasoara deja si in 12 scoli din Bucuresti. Elevii implicati in program invata sa aplice si sa execute corect manevre de salvare a vietii, dar si notiuni de igiena si de prevenire a afectiunilor transmisibile.

Mai mult, cursurile presupun insusirea notiunilor de prevenire a accidentelor casnice, scolare, rutiere, constientizarea obiceiurilor cu mare risc (droguri, alcool, tutun), rolul alimentatiei sanatoase, constientizarea importantei donarii voluntare de sange si prevenirea riscurilor situatiilor de urgenta in scoli si in afara lor.

„Daca incepem devreme sa ne educam copiii, daca incepem devreme sa le acordam atentia cuvenita, sigur vom avea niste adulti pregatiti, niste adulti sanatosi. Practic, asta urmarim cu aceste ore de educatie sanitara. Pe langa faptul ca ne ajutam pe noi toti invatandu-i tehnici de prim-ajutor, ii ajutam pe ei sa creasca sanatosi, sa fie adulti sanatosi, sa invete notiuni de igiena, sa se fereasca de boli transmisibile si sa intervina atunci cand langa ei se produce un accident acasa, la scoala”, a declarat Mihaela Arion, initiatoarea proiectului, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei www.sanatateatv.ro.

Cursurile de educatie medicala se desfasoara cu ajutorul echipajelor de voluntari experimentati si specialistilor Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), Societatii de Salvare Bucuresti, Inspectoratului Şcolar Bucuresti si ai reprezentantilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in Capitala si cu sprijinul Serviciilor de Ambulanta Judetene si Inspectoratelor Şcolare Judetene Cluj si Sibiu.

Articolul precedentPeste 300 de participanti si aproximativ 20 de lectori la Conferinta Managementul Dislipidemiilor, Obezitatii si Sindromului Metabolic 2015
Articolul următorRealitatea infectiilor intraspitalicesti: in Romania, nivelul de raportare este de cel putin de 10-20 de ori mai mic decat in UE