Raed Arafat: salariile din medicina de urgenta au crescut considerabil!

0
265

Raed Arafat, subsecretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, a declarat sambata la Targu Mures ca salariile personalului care lucreaza in sistemul de urgenta au crescut considerabil si ca nu exista motive ca angajatii din acest sector sa fie nemultumiti.

a€œPersonalul din Urgente a avut anul trecut o marire semnificativa de salarii. Anul acesta trebuie sa ne ocupam mai mult de dezvoltarea sistemului, dar normal, acolo unde sunt posibilitati de marire, asta se va decide la nivelul Guvernului. Nu putem spune ca sistemul de urgenta sufera de salarii mici. Anul trecut aproape s-au dublat in Unitatile de Pimiri Urgente, Ambulanta, SMURD si Anestezie – Terapie Intensiva”, a declarat Raed Arafat, citat de NewsIn.

Acesta considera ca protestele care au avut loc in anumite orase nu au nicio justificare si ca medicii care se plang de salarii, se refera strict la salariul de baza dar nu si la veniturile obtinute din garzi si sporuri.

Raed Arafat a mai declarat ca are convingerea ca Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, va pastra continuitatea in dezvoltarea sistemului de urgenta. a€œNu cred ca vor fi alte probleme decat cele corelate cu criza economica, care ar putea incetini procesul. insa avem tot sprijinul pentru a nu intrerupe reforma in Urgenta”, a adaugat Arafat.

Articolul precedentSanctiuni la maternitatea din Targu Jiu
Articolul următorColegiul Medicilor: ordonata pensie – salariu va creste migratia medicilor