Colegiul Medicilor: ordonata pensie – salariu va creste migratia medicilor

0
264

Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania sustin ca ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul poate avea efecte dezastruoase asupra sistemului sanitar romanesc. Principala consecinta a adoptarii unei astfel de masuri va fi migratia medicilor catre tarile dezvoltate, se arata intr-un comunicat emis de CMR.

„Mi se pare total neinspirata masura blocarii posturilor medicilor in sistemul sanitar atat timp cat in mod real exista un deficit ingrijorator de personal calificat. Aceasta masura va conduce la o crestere a migratiei medicilor in tarile dezvoltate si va avea consecinte dezastruoase pentru calitatea actului medical”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Colegiul Medicilor sustine, de asemenea, ca blocarea posturilor nu va aduce economii la bugetul de stat. „Medicii din unitatile medicale sunt platiti din sumele obtinute prin serviciile medicale acordate pacientilor decontate de casa de asigurari de sanatate si nu prin sume de la bugetul de stat. Asa ca nu putem vorbi de nicio economie de la bugetul de stat. Ar fi trebuit ca cei care ne guverneaza sa cunoasca aceste lucruri si sa nu vina cu declaratii demagogice privind economiile realizate”, a adaugat presedintele CMR.

Articolul precedentRaed Arafat: salariile din medicina de urgenta au crescut considerabil!
Articolul următorIon Bazac a prezentat astazi directiile strategice ale MS!