Numar alarmant de viroze in Romania!

0
172

Odata cu venirea frigului a crescut si numarul de viroze in Romania. De la inceputul anului, medicii au inregistrat aproape 16.000 de cazuri de infectii acute respiratorii si aproape 7.500 de pneumonii. in ambele cazuri, cei mai vulnerabili au fost copiii.

Cazurile de viroze la cei mici s-au inmultit alarmant in ultima perioada. in ultima vreme, la Spitalul Marie Curie din Capitala, foarte multi parinti au venit cu copiii la consultatii. Din cauza aglomeratiei, timpul petrecut in sala de asteptare a ajuns pana la doua ore. Jumatate din copiii internati la Sectia de pediatrie au fost diagnosticati cu pneumonie sau infectii respiratorii severe.

Medicii de familie au inceput, pe 15 octombrie 2008, vaccinarea gratuita impotriva gripei a persoanelor cu risc major de imbolnavire, in cadrul unei campanii nationale pentru care au fost achizitionate 3,1 milioane de doze de vaccin.

Pana la sfarsitul anului trecut, peste trei milioane de romani au fost vaccinati gratuit impotriva gripei prin programul derulat de Ministerul Sanatatii.

Campania de vaccinare continua. La vaccinare au prioritate persoanele cu varste de peste 65 ani, cele cu handicap, copiii, persoanele institutionalizate, bolnavii HIV-SIDA, diabeticii, bolnavii cardiovasculari, medicii si restul cadrelor sanitare, precum si personalul din casele de copii si batrani.

Persoanele care nu se incadreaza in grupele considerate cu risc major de imbolnavire, dar doresc sa se vaccineze, pot achizitiona vaccinul din farmacii, unde acesta costa 30 de lei doza.

Articolul precedentSanctiuni la maternitatea din Targu Jiu
Articolul următorColegiul Medicilor: ordonata pensie – salariu va creste migratia medicilor