Propunere pentru functia de Ministru al Sanatatii: Conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu

0
19

Update: Potrivit ultimelor informatii din aceasta seara (n.r. 15 noiembrie 2015), noua propunere pentru functia de Ministru al Sanatatii, in Cabinetul premierului desemnat Dacian Ciolos, este conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu.

Conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu este doctor in stiinte medicale si medic primar cu supraspecializare in ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. A absolvit un master in advanced oncology la Universitatea Ulm, Germania, dar si unul in Informatica Medicala si Biostatistica la Universitatea de Medicina si Farmacie a€œIuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, si are o bogata activitate profesionala, didactica si de cercetare.

in ceea ce priveste cercetarea, aceasta activitate se axeaza, in mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, pe factorii de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, pe evaluarea calitatii vietii in oncologie, dar si pe cancerul in sarcina, conservarea fertilitatii la pacientele oncologice si tumori rare.

Ad in title

Ca si experienta manageriala, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu ocupa din 2012 functia de director al Institutului Oncologic a€œProf. dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca.

Potrivit unor informatii aparute in spatiul public, nominalizarea conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu a fost facuta in aceasta seara dupa ce propunerea initiala ce il viza pe Andrei Baciu pentru functia de Ministru al Sanatatii, a fost retrasa.

Articolul precedentZiua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului 2015: alimentatia sanatoasa, arma de baza in lupta contra diabetului
Articolul următorPatriciu Achimas-Cadariu, propus la Ministerul Sanatatii, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate