Diabetul, tema Zilei Mondiale a Sanatatii 2016

0
163

O problema de sanatate publica tot mai ingrijoratoare, diabetul va fi tema Zilei Mondiale a Sanatatii din 2016, marcata in 7 aprilie. Anuntul oficial a fost facut de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului, celebrate in 14 noiembrie 2015.

Epidemia de diabet capata o amploare din ce in ce mai ridicata, ultimele date relevate de catre Federatia Internationala de Diabet aratand ca aproximativ 418 milioane de oameni din intreaga lume au diabet, iar alte 318 milioane se afla la risc de a dezvolta aceasta afectiune cronica. Previziunile nu sunt nici ele optimiste, in urmatorii 25 de ani asteptandu-se o crestere cu circa 50% a cazurilor cu diabet la nivel global.

in acest context, Organizatia Mondiala a Sanatatii va dedica urmatoarea editie a Zilei Mondiale a Sanatatii luptei contra diabetului, urmarind sa creasca gradul de constientizare si informare al populatiei despre diabet si a consecintelor pe care le implica. in acelasi timp, demersul vizeaza si stabilirea de actiuni eficiente in ceea ce priveste preventia, diagnosticul si ingrijirea persoanelor cu diabet.

Tot cu acest prilej, Organizatia Mondiala a Sanatatii doreste lansarea primului raport global cu privire la diabet, pentru a oferi o situatie clara a problematicii diabetului si care sa sustina nevoia de sisteme de sanatate mai puternice, care sa asigure o preventie si un control imbunatatite, pentru un management eficient al diabetului zaharat.

Articolul precedentZiua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului 2015: alimentatia sanatoasa, arma de baza in lupta contra diabetului
Articolul următorPatriciu Achimas-Cadariu, propus la Ministerul Sanatatii, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate