Patriciu Achimas-Cadariu, propus la Ministerul Sanatatii, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate

0
44

Patriciu Achimas-Cadariu a fost validat de catre comisiile de sanatate reunite pentru preluarea Ministerului Sanatatii.

in timpul audierilor Patriciu Achimas-Cadariu a subliniat faptul ca pacientul este in centrul filosofiei sale legate de medicina.

„Doresc un sistem care sa faca performanta, bazat pe transparenta, colaborare, cu implicarea asociatiilor de pacienti, medici, societati profesionale. Trebuie sa vedem cum facem ca pacientii sa beneficieze de cea mai buna ingrijire”, a declarat medicul clujean.

Acesta a punctat, in fata comisiilor de specialitate, nevoia dezvoltarii programelor nationale de preventie, dar si a programelor de screening, „care fac economii la buget”.

intrebat daca constructia de spitale regionale in Iasi, Cluj-Napoca si Craiova ramane o prioritate, Achimas a raspuns ca acestea continua sa fie un punct important in perspectiva viitorului mandat la Ministerul Sanatatii.

Legat de legea sanatatii, acesta a spus ca le cere sprijinul celor din comisiile de sanatate in elaborarea unei noi legii in care teme importante sa fie legate de medicina scolara si malpraxis.

in ceea ce priveste rezidentiatul, cel care a fost propus ministru al Sanatatii a precizat ca in sistemul de pregatire trebuie aduse curriculele la zi.

intrebat cum intentioneaza sa gestioneze programul national de vaccinuri, Patriciu Achimas a raspuns: „Campania de vaccinare nu merge fara educatie, ne trebuie un parteneriat eficient cu medicii, societate civila si biserica”.

Printre altele, Achimas a mai subliniat ca protocoalele nationale trebuie finalizate, ca nu trebuie facut rabat de la calitate cand vine vorba de actul medical si ca trebuie stabilite standarde in acest sens.

Alte intrebari la care Patriciu Achimas-Cadariu a trebuit sa raspunda in timpul audierilor au facut referire la nevoia infiintarii unei banci de tesuturi sau problematica hematologiei.

Vezi cine este Patriciu Achimas-Cadariu.

Articolul precedentDiabetul, tema Zilei Mondiale a Sanatatii 2016
Articolul următorSanatatea are ministru: Patriciu Achimas-Cadariu a depus juramantul de investire in functie la conducerea Ministerului Sanatatii