Asistenta podiatrica gratuita la Cluj pentru persoanele cu diabet si cu afectiuni ale picioarelor

0
19

Persoanele cu diabet si afectiuni ale picioarelor din Cluj-Napoca au putut beneficia astazi de asistenta podiatrica gratuita. O echipa formata dintr-un medic specialist si trei asistente medicale cu competente in podiatrie s-au aflat timp de cateva ore la Centrul Clinic Judetean de Diabet Cluj-Napoca si au examinat persoanele cu diabet.

Actiunea s-a desfasurat la initiativa Asociatiei de Podiatrie, in parteneriat cu Centrul Clinic Judetean de Diabet Cluj-Napoca.

„Persoanele cu diabet se confrunta deseori cu complicatii care rezulta in afectiuni grave ale picioarelor. De aceea, in procesul de ingrijire trebuie acordata atentie sporita membrelor inferioare, prin examinari periodice, ca act de preventie sau, in cazul in care apar aceste complicatii, cum este piciorul diabetic, prin asistenta specializata pentru a evita posibilele amputatii”, a declarat dr. Norina Gavan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

Ad in title

Initiativa Asociatiei de Podiatrie se alatura actiunilor desfasurate la nivel international cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Diabetului, marcate anual in 14 noiembrie.

Piciorul diabetic este una dintre cele mai frecvente complicatii ale diabetului zaharat, care in absenta unei ingrijiri corespunzatoare poate duce la amputatii. in Romania sunt efectuate in fiecare zi in medie 62 de amputatii survenite in urma complicatiilor cauzate de diabet, afectiune de care sufera aproximativ 2 milioane de persoane cu varsta intre 20 si 79 de ani, potrivit Studiului Epidemiologic PREDATORR.

Articolul precedentDiabetul, tema Zilei Mondiale a Sanatatii 2016
Articolul următorSanatatea are ministru: Patriciu Achimas-Cadariu a depus juramantul de investire in functie la conducerea Ministerului Sanatatii