Cine este Patriciu Achimas-Cadariu, propus pentru conducerea Ministerului Sanatatii

0
86

Propunerea premierului desemnat, Dacian Ciolos, pentru conducerea Ministerului Sanatatii in viitorul Guvern, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu este de trei ani Director al Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca, unde activeaza din 2006.

in varsta de 39 de ani, Patriciu Achimas-Cadariu este medic primar cu supraspecializare in ginecologie oncologica si chirurgie oncologica.

Patriciu Achimas-Cadariu a absolvit Liceul „Emil Racovita” din Cluj-Napoca in 1994. A urmat apoi cursurile Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, a facut cursuri de specializare in Obstetrica-Ginecologie la aceeasi universitate si are studii de masterat in Informatica Medicinei si Biostatistica.

in 2006, Patriciu Achimas-Cadariu a finalizat doctoratul in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, obtinand, in acelasi timp, o diploma de studii complementare in Oncologie Ginecologica, Managementul Sistemului Sanitar, Colposcopie. intre 2010 si 2012 a urmat masteratul in Advanced Oncology la Universitatea Ulm din Germania.

in paralel cu activitatea medicala, Patriciu Achimas-Cadariu a urmat si o cariera academica, devenind asistent universitar in 2004 si lector universitar in 2010. De asemenea, a predat, prin programul Erasmus, in 2009 si 2010, la Universitatea Humboldt din Berlin. in prezent, Patriciu Achimas-Cadariu este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

in ceea ce priveste cercetarea, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu se concentreaza pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, chirurgia cancerului de col uterin, tumori rare, evaluarea calitatii vietii in oncologie sau cancerul in sarcina.

Conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu este totodata membru al Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie.

Articolul precedentDiabetul, tema Zilei Mondiale a Sanatatii 2016
Articolul următorSanatatea are ministru: Patriciu Achimas-Cadariu a depus juramantul de investire in functie la conducerea Ministerului Sanatatii