Sanatatea are ministru: Patriciu Achimas-Cadariu a depus juramantul de investire in functie la conducerea Ministerului Sanatatii

0
23

Conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu este, oficial, noul ministru al Sanatatii. Directorul Institutului Oncologic din Cluj-Napoca a depus in aceasta seara juramantul de investire in functie, alaturi de ceilalti membri ai Guvernului condus, incepand de astazi, de catre Dacian Ciolos.

La ceremonia de investitura desfasurata la Palatul Cotroceni au participat, pe langa Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, Augustin Zegrean, Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Senatului si Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor.

Dupa juramant, Presedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe ministrii din Guvernul Ciolos.

Ad in title

„Va felicit pe fiecare dintre dumneavoastra pentru curajul de a prelua aceste portofolii. Acest guvern are absolut toata legitimitatea (…) acest guvern independent este un pas inspre clasa politica reconectata la alegator, inspre clasa politica pe care si-o doresc oamenii (…) Folositi acest an din plin! Un an de zile este putin, dar este suficient de lung pentru a guverna Romania bine. Va doresc mult succes!”, le-a transmis presedintele membrilor noului Executiv.

in varsta de 39 de ani, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu este medic primar cu supraspecializare in ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. Pe langa activitatea din cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca inceputa in 2006, noul ministru al Sanatatii este si conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

Articolul precedentCine este Patriciu Achimas-Cadariu, propus pentru conducerea Ministerului Sanatatii
Articolul următorA fost demarat SEPHAR III, studiul privind prevalenta bolilor cardiovasculare in Romania