Proiectul Centre de prim ajutor in comunitati izolate va fi lansat la Gala Crucea Rosie

0
29

Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu Televiziunea Romana, va lansa duminica, 23 septembrie, un nou proiect – Centre de prim ajutor in comunitati izolate – care are ca scop formarea si instruirea unor persoane pentru a putea acorda primul ajutor de baza in cazul unor urgente.

Proiectul se adreseaza comunitatilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanta se afla la distanta. in aceste sate izolate, in cazul producerii unui accident sau al acutizarii unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii pana la sosirea ambulantei. Crucea Rosie Romana isi propune sa vina in sprijinul acestor comunitati prin instruirea unei familii in fiecare zona izolata, care sa acorde primul ajutor de baza. Familia instruita care va fi dotata cu o trusa de prim ajutor, va avea rolul de a va veni in sprijinul rezolvarii urgentelor minore si va preveni agravarea situatiei in cazul unor urgente care necesita asistenta medicala. Astfel, se va reduce numarul persoanelor care isi pierd viata din cauza ca nu s-a intervenit la timp in zonele izolate. Diplomele pe care voluntarii de Cruce Rosie le vor primi in urma stagiilor de pregatire sunt recunoscute la nivel european.

,,Unii dintre noi sunt, independent de vointa lor, mai vulnerabili din punct de vedere al accesului la serviciile medicale. insa toti avem capacitatea de a invata sa acordam primul ajutor si sa salvam o viata. Crucea Rosie Romana lanseaza, la Gala Crucea Rosie – editia a V-a, proiectul national „Centre de prim ajutor in comunitati izolate”, pentru a veni in sprijinul persoanelor vulnerabile. Credem cu tarie ca acordarea primului ajutor trebuie sa fie accesibila tuturor, deoarece acordat corect si la timp poate salva o viata”, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
Proiectul va fi lansat la Gala Crucii Rosii, care va avea loc duminica, 23 septembrie, in intervalul 20,30 – 24,00, si va fi transmis in direct pe TVR1 si TVR International. La eveniment vor participa diverse personalitati – artisti, sportive, oameni de cultura, dar si parteneri traditionali ai Crucii Rosii Romane, care vor sustine proiectul ce va fi demarat – trupele Iris, Taxi, Bere Gratis, Mandinga, Animal X, dar si solistii Monica Anghel, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Maria Radu, Liviu Hodor & Mona, Elena&Electric Fence.

Ad in title

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 100.000 euro. Evenimentul Gala Crucea Rosie din 23 septembrie 2012 are ca scop colectarea acestor fonduri prin donatii in bani din partea diferitelor companii si colecta de fonduri prin apeluri telefonice si sms-uri cu valoare.

Donatiile se pot face in intervalul 15 septembrie – 17 octombrie, prin sms la 8834 in retelele Vodafone, Orange si Cosmote, valoarea unui sms fiind de 2 euro, dar si prin apeluri la numerele 0900.900.550 (5 euro) si 0900.900.552 (2 euro) in reteaua Romtelecom.

Articolul precedentMunca intr-un mediu stresant creste riscul de boli cardiovasculare
Articolul următorDe ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara