Luc Montagnier, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina a vizitat Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”

0
27

Profesorul Luc Montagnier laureatul Premiului Nobel pentru Medicina s-a aflat in data de 19 septembrie 2012 intr-o vizita la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti. in cadrul vizitei, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Bals i-a prezentat profesorului Luc Montagnier institutia precum si modernizarile efectuate in cadrul acesteia.

in urma declaratiilor de presa atat profesorul Luc Montagnier cat si prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel au confirmat incheierea unei colaborari intre Institutul National de Boli Infectioase si specialistii francezi, care prevede un protocol pentru studiul intracelular.

in ceea ce priveste sindromul imunodeficientei umane, profesorul Luc Montagnier sustine ca acesta este departe de a fi eradicat.

Ad in title

„SIDA nu a fost eradicata. Exista tratamente care permit pacientului sa traiasca bine, insa totusi exista probleme. Atunci cand prevalenta este redusa, dar frecventa este mult mai ridicata, este mult mai greu ca pacientii sa fie tratati. Este mult de lucru in acest sens, depunem toate eforturile, dar SIDA e departe de a fi eradicata”, a declarat profesorul Luc Montagnier in cadrul vizitei efectuate la Institutul National de Boli Infectioase.

Dupa prelegerea sustinuta, la care au participat mai multi medici infectionisti, profesorul Luc Montagnier a primit o distinctie prin care a devenit membru de onoare al Academiei Europene HIV-SIDA.

Articolul precedentMunca intr-un mediu stresant creste riscul de boli cardiovasculare
Articolul următorDe ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara