De ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara

0
47

Avand in vedere perioada indelungata de existenta a implanturilor mamare, ele fiind folosite inca din secolului al XX-lea pentru a mari bustul femeilor, putem intelege de ce astazi suntem martorii a numeroase mituri tesute in jurul acestei practici.

in ciuda faptului ca marirea sanilor cu implanturi mamare este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale din ultima perioada, fiind adesea solicitata de femeile care sunt nemultumite de forma si dimensiunea sanilor, se remarca inca existenta temerilor si a unei doze de scepticism cu privire la aceasta interventie. Majoritatea acestor indoieli sunt cauzate de lipsa informarii corecte privind atat procedura chirurgicala in sine cat si implanturile mamare ca obiect, precum si de propagarea de informatii eronate de catre persoanele neavizate pe numeroasele retele de socializare, forumuri sau site-uri web.

Cate dintre temerile femeilor care si-ar dori sa recurga la o astfel de interventie sunt fondate si cate dintre ele nu au la baza niciun argument stiintific urmeaza sa aflam imediat.

Alaptarea dupa interventia de implant mamare. Posibila sau nu?

Una dintre marile temeri ale femeilor este aceea ca dupa interventia chirurgicala de marire a sanilor, ele nu vor mai putea alapta atunci cand vor decide sa devina mame . Nimic mai fals. Pozitionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular, in oricare din cazuri insa, glanda mamara nu este afectata in niciun fel si deci implicit nu se modifica nici cantitatea, nici compozitia laptelui. a€œNu exista dovezi medicale in acest sens, desi s-au efectuat studii numeroase privind alaptarea post-implant” a subliniat doctor Cristian Nitescu, medic primar chirurgie estetica, remodelare corporala si infrumusetare.

Exista un risc crescut de a dezvolta cancer mamar la posesoarele de implanturi?

Doctor Cristian Nitescu sustine ca mitul conform caruia femeile care au implanturi mamare, sunt predispuse mai mult la cancerul de san, este cum nu se poate mai fals. Conform studiilor si cercetarilor efectuate in aceasta directie, femeile care dispun de implanturi mamare sunt supuse la acelasi risc de a dezvolta cancer de san ca si femeile care nu au implanturi.

Implanturile au garantie pe viata?

Nu. Durata de viata a implanturilor mamare este limitata din mai multe considerente. in timp pot interveni anumite schimbari ale formei si consistentei sanilor, cauzate de sarcina, de modificari hormonale (menopauza) sau de oscilatiile in greutate, fapte care pot conduce la necesitatea altor interventii odata cu trecerea anilor. De asemenea orice posesoare de implanturi poate suferi mici traumatisme la nivelul sanilor, care sunt normale de-a lungul vietii fiecarui om. Implanturile sunt garantate pe o perioada de 5-15 ani, in functie de firma producatoare care recomanda schimbarea lor in cadrul acestui interval de timp.

De asemenea, chirurgul plastician Cristian Nitescu, ofera in plus cateva sfaturi potentialelor doritoare de implanturi mamare. Specialistul recomanda ca intotdeauna, tipul si volumul de implant sa fie ales potrivit pacientei, personalizat si nu in conformitate cu un capriciu. in plus, pentru ca vindecarea sa fie rapida si lipsita de complicatii, cu rezultate intr-adevar estetice si satisfacatoare, atat ca si aspect al sanului, cat si al cicatricilor, trebuie ca pacienta sa respecte indicatiile pre si postoperatorii date de medicul estetician.

Pentru detalii puteti accesa: www.drNitescu.ro

Articolul precedentProiectul Centre de prim ajutor in comunitati izolate va fi lansat la Gala Crucea Rosie
Articolul următorPersonalitati marcante ale lumii medicale prezente la ceremonia de sfintire a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”