Proiect pentru studentii la Universitatea de Medicina : 10 pasi spre o cariera medicala de succes

0
20

Proiectul „10 pasi spre o cariera medicala de succes” a fost lansat pe 16 iulie 2015, in cadrul unei conferinte desfasurate la Spitalul de Urgenta Elias, conform unui comunicat de presa.

Astfel, peste 150 de studenti ai Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti vor efectua stagii de practica care ii vor ajuta sa-si aleaga specialitatea pe care o vor urma in cariera.

Studentii din anii II, III, IV si V vor parcurge stagii multidisciplinare in cadrul a opt clinici cu specialitati medicale diferite (Obstretica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare) timp de 6 luni de zile (iulie-decembrie 2015). Acestia vor urma cursuri de legislatie medicala si de comunicare, iar in plus vor beneficia de consiliere si orientare profesionala.

Ad in title

a€œNe dorim ca studentii sa isi descopere aptitudinile si sa aleaga o specialitate care li se potriveste. De aceea am construit acest proiect, pentru a le permite o evaluare comparativa a practicii medicale in cateva specialitati diferite, inclusiv din perspectiva comunicarii cu pacientul, a respectarii legislatiei medicale si a drepturilor pacientilor. Dorim sa le aratam studentilor ca pentru a fi un medic performant este necesara compatibilitatea dintre profilul personal si caracteristicile practice medicale in specialitatea aleasa.”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului „10 pasi spre o cariera medicala de succes”.

Proiectul este realizat de catre Spitalul Universitar de Urgenta Elias in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Proiectul „10 pasi spre o cariera medicala de succes”, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, va fi derulat pe o perioada de 6 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Articolul precedentOMS: Mai sunt 12 zile pana la Ziua Mondiala a Hepatitei
Articolul următorProblematica neuropatiei autonome, in prim plan la Scoala de Vara Neurodiab 2015